У нас діє безкоштовна доставка для >>> |
Соняшниковий медА.А. ДрофaМаю достатньо інформації про цей мед, бо народився і весь час працював у селищі Петриківці, яке відоме навіть за межами України своїми художниками. Коли тамтешні митці возили свої вироби до Канади, вони обов’язково брали на гостинець своїм знайомим тільки соняшниковий мед. І висилати поштою дозволялося тільки соняшниковий мед, правда, не більше двох кілограмів.
Догори
На жаль, в Україні недооцінюють соняшниковий мед та й більшість покупців чомусь його не дуже любить. Щоб якось змінити їх уподобання, пропоную прислухатись до порад Яна Гаєка із Словаччини. Ось що він повідомляє. Соняшник – відома лікувальна рослина, але досі належно не оцінена людьми. Природна особливість соняшникового меду – його кристалізація незабаром після відкачування. А це наводить споживачів на думку, що до нього додають цукор. Квіти соняшника містять флавоноїди, жовті барвники, дубильні речовини, провітамін А, бетаін, геліантин, макро- та мікроелементи. Їхню в’яжучу дію використовують з лікувальною метою при хворобах травного тракту, болях у шлунку, проносах, порушеннях травлення, а також як кармінатив (засіб, що полегшує відхід газів з кишківника). Геліантин стимулює виділення шлункового соку і процеси травлення. На хворі нирки він діє як сечогінний препарат (діуретик). Дуже добре зарекомендував себе геліантин і як ліки при застудах, бронхітах, кашлі, грипі. Оскільки бджоли під час переробки нектару додають до меду ферменти своїх залоз з речовинами, які мають бактерицидну дію, то соняшниковий мед ще й добрий антисептик. А зернята пилку в меді, невидимі неозброєним оком, містять ще й цінні вітаміни. Більшість людей про цілющі властивості соняшника не знає і тому такий мед на ринку оминає. Тож цей мед здебільшого експортують у зарубіжні країни за демпінговими цінами. Гадаю, Україна втрачає дуже цінний натуральний продукт. Як пасічник і лікар ветеринарної медицини я повністю підтримую думку словацького ученого Яна Гаєка. Журнал Пасіка. 2004, № 7 До цього всього можна додати, що особливістю соняшникового меду є те, що він містить велику кількість редукованих (простих) цукрів – глюкози (52,0-57,0 %) і фруктози (37,6-44,1 %), а сахарози в ньому мало (0,3-0,8 %). Серед всіх медів соняшниковий посідає перші місця за кількістю глюкози. Саме завдяки глюкозі мед з соняшнику так швидко кристалізується (вже через 2 тижні після відкачування), а в чистому соняшниковому меді навіть утворюється рихлий білий шар у верхній частині тари – це викристалізовується глюкоза. В організмі людини глюкоза необхідна для постійної і безперебійної роботи серцевого м’яза. Тому саме соняшниковий мед корисний для людей, що мають проблеми з серцем. Встановлено, що мед з соняшнику нормалізує роботу печінки, його вживають як ліки при гепатитах, цирозі печінки і навіть як компрес на місце печінки. Також соняшниковий мед покращує стан при різних невралгіях, остеохондрозі, атеросклерозі, рекомендований для профілактики та лікування захворювань дихальних шляхів, шлунково-кишкових кольків. Соняшниковий мед сприяє виведенню з організму різних шлаків, за рахунок чого його використовують як сечогінний засіб. Мед з соняшнику вирізняється відмінними лікувальними і поживними властивостями, тому його рекомендують вживати для профілактики порушення обмінних процесів в організмі та в якості загальнозміцнюючого засобу. Вартість соняшникового меду нижча порівняно з іншими сортами меду і це нерідко наштовхує споживачів на думку, що він гірший, оскільки існує стереотип, що хороше не може бути дешевшим. Та у випадку з соняшниковим медом це твердження помилкове. Низька ціна соняшникового меду пов’язана з тим, що в Україні отримують велику його кількість, а за законами ринку чим більша пропозиція, тим менша ціна. Радимо Вам не піддаватись впливу думки багатьох «знавців» меду, які стверджують, що найкращим є лише травневий (майський) мед. Заведіть гарну традицію – споживайте всією сім’єю соняшниковий мед замість цукру – з чаєм, кавою, просто намастивши на хліб і переконайтесь, що хвороби значно рідше Вас турбуватимуть! Часто від покупців меду ми чуємо нарікання, що якщо до чаю, чи кави додати мед, а не цукор, смак напою змінюється в гіршу сторону. Переконуємо Вас, що такі відчуття триватимуть не більше двох тижнів. Попивши напої з медом лише два тижні, Ви звикнете до присмаку меду настільки, що після додавання до кави цукру напій здаватиметься Вам прісним і без смаку. А вигода для вашого організму у споживанні меду, а не цукру значуща. Навіть якщо відкинути всі лікувальні властивості меду, присутність в ньому ферментів, вітамінів, мінеральних елементів і врахувати лише те, що мед містить прості цукри (глюкозу і фруктозу), а звичайний білий цукор складається з сахарози (тобто складного цукру, для перетворення якого наш організм змушений додатково виробляти ферменти), то позитивна роль у споживанні меду замість цукру очевидна. Мед з соняшнику ідеально підходить для додавання до напоїв, оскільки він має слабкий аромат і не перекриває аромату самого напою (чаю чи кави). Ми в свою чергу гарантуємо якість своєї продукції і стверджуємо, що наш соняшниковий мед отриманий в екологічно чистій місцевості, ми витримали всі технологічні вимоги при його виробництві та зберіганні і пропонуємо Вам найкращий продукт за низькою ціною! Що таке натуральний мед, як вибирати його на ринкуФармакологічні властивості медуМед рекомендують вживати приПротипоказання до вживання медуЯк зберігати медМед допомагає схуднутиМед проти сінної лихоманки |
укр / рус
Корисні статтіБронхіт Геморой Гіпертонія Простатит |