У нас действует бесплатная доставка для >>> |
Мед из подсолнухаА.А. ДрофaМаю достатньо інформації про цей мед, бо народився і весь час працював у селищі Петриківці, яке відоме навіть за межами України своїми художниками. Коли тамтешні митці возили свої вироби до Канади, вони обов’язково брали на гостинець своїм знайомим тільки соняшниковий мед. І висилати поштою дозволялося тільки соняшниковий мед, правда, не більше двох кілограмів.
В начало
На жаль, в Україні недооцінюють соняшниковий мед та й більшість покупців чомусь його не дуже любить. Щоб якось змінити їх уподобання, пропоную прислухатись до порад Яна Гаєка із Словаччини. Ось що він повідомляє. Соняшник – відома лікувальна рослина, але досі належно не оцінена людьми. Природна особливість соняшникового меду – його кристалізація незабаром після відкачування. А це наводить споживачів на думку, що до нього додають цукор. Квіти соняшника містять флавоноїди, жовті барвники, дубильні речовини, провітамін А, бетаін, геліантин, макро- та мікроелементи. Їхню в’яжучу дію використовують з лікувальною метою при хворобах травного тракту, болях у шлунку, проносах, порушеннях травлення, а також як кармінатив (засіб, що полегшує відхід газів з кишківника). Геліантин стимулює виділення шлункового соку і процеси травлення. На хворі нирки він діє як сечогінний препарат (діуретик). Дуже добре зарекомендував себе геліантин і як ліки при застудах, бронхітах, кашлі, грипі. Оскільки бджоли під час переробки нектару додають до меду ферменти своїх залоз з речовинами, які мають бактерицидну дію, то соняшниковий мед ще й добрий антисептик. А зернята пилку в меді, невидимі неозброєним оком, містять ще й цінні вітаміни. Більшість людей про цілющі властивості соняшника не знає і тому такий мед на ринку оминає. Тож цей мед здебільшого експортують у зарубіжні країни за демпінговими цінами. Гадаю, Україна втрачає дуже цінний натуральний продукт. Як пасічник і лікар ветеринарної медицини я повністю підтримую думку словацького ученого Яна Гаєка. Журнал Пасіка. 2004, № 7 До цього всього можна додати, що особливістю соняшникового меду є те, що він містить велику кількість редукованих (простих) цукрів – глюкози (52,0-57,0 %) і фруктози (37,6-44,1 %), а сахарози в ньому мало (0,3-0,8 %). Серед всіх медів соняшниковий посідає перші місця за кількістю глюкози. Саме завдяки глюкозі мед з соняшнику так швидко кристалізується (вже через 2 тижні після відкачування), а в чистому соняшниковому меді навіть утворюється рихлий білий шар у верхній частині тари – це викристалізовується глюкоза. В організмі людини глюкоза необхідна для постійної і безперебійної роботи серцевого м’яза. Тому саме соняшниковий мед корисний для людей, що мають проблеми з серцем. Встановлено, що мед з соняшнику нормалізує роботу печінки, його вживають як ліки при гепатитах, цирозі печінки і навіть як компрес на місце печінки. Також соняшниковий мед покращує стан при різних невралгіях, остеохондрозі, атеросклерозі, рекомендований для профілактики та лікування захворювань дихальних шляхів, шлунково-кишкових кольків. Соняшниковий мед сприяє виведенню з організму різних шлаків, за рахунок чого його використовують як сечогінний засіб. Мед з соняшнику вирізняється відмінними лікувальними і поживними властивостями, тому його рекомендують вживати для профілактики порушення обмінних процесів в організмі та в якості загальнозміцнюючого засобу. Вартість соняшникового меду нижча порівняно з іншими сортами меду і це нерідко наштовхує споживачів на думку, що він гірший, оскільки існує стереотип, що хороше не може бути дешевшим. Та у випадку з соняшниковим медом це твердження помилкове. Низька ціна соняшникового меду пов’язана з тим, що в Україні отримують велику його кількість, а за законами ринку чим більша пропозиція, тим менша ціна. Радимо Вам не піддаватись впливу думки багатьох «знавців» меду, які стверджують, що найкращим є лише травневий (майський) мед. Заведіть гарну традицію – споживайте всією сім’єю соняшниковий мед замість цукру – з чаєм, кавою, просто намастивши на хліб і переконайтесь, що хвороби значно рідше Вас турбуватимуть! Часто від покупців меду ми чуємо нарікання, що якщо до чаю, чи кави додати мед, а не цукор, смак напою змінюється в гіршу сторону. Переконуємо Вас, що такі відчуття триватимуть не більше двох тижнів. Попивши напої з медом лише два тижні, Ви звикнете до присмаку меду настільки, що після додавання до кави цукру напій здаватиметься Вам прісним і без смаку. А вигода для вашого організму у споживанні меду, а не цукру значуща. Навіть якщо відкинути всі лікувальні властивості меду, присутність в ньому ферментів, вітамінів, мінеральних елементів і врахувати лише те, що мед містить прості цукри (глюкозу і фруктозу), а звичайний білий цукор складається з сахарози (тобто складного цукру, для перетворення якого наш організм змушений додатково виробляти ферменти), то позитивна роль у споживанні меду замість цукру очевидна. Мед з соняшнику ідеально підходить для додавання до напоїв, оскільки він має слабкий аромат і не перекриває аромату самого напою (чаю чи кави). Ми в свою чергу гарантуємо якість своєї продукції і стверджуємо, що наш соняшниковий мед отриманий в екологічно чистій місцевості, ми витримали всі технологічні вимоги при його виробництві та зберіганні і пропонуємо Вам найкращий продукт за низькою ціною! Что такое натуральный мед, как выбирать его на рынкеФармакологические свойства медаМед рекомендуют употреблять приПротивопоказания к употреблению медаКак хранить медМед помогает похудетьМед против сенной лихорадки |
укр / рус
Полезная информацияБронхит Геморрой Гипертония Простатит |