Перероблений бджолами пилок, або перга має більш цінні властивості порівняно зі свіжозібраним пилком. Вона краще засвоюється організмом людини, завдяки наявності в ній біологічно активних речовин, довше зберігається, не втрачаючи цілющих властивостей. При регулярному вживанні її підвищується рівень гемоглобіну, знижується рівень холестерину, поліпшується загальний стан, підвищується апетит, нормалізується діяльність систем організму.
Цього унікального продукту ніколи не буває багато – бджоли виробляють її в обмеженій кількості. Вона є безцінним продуктом бджолиного гнізда.
Догори
Всі продукти бджільництва і перга в тому числі краще засвоюються після взаємодії зі слиною, тому їх необхідно якомога довше тримати в роті, розсмоктуючи, щоб поживні речовини засвоїлись через слизову оболонку рота. Не можна запивати пергу будь-якою рідиною протягом як мінімум 30 хв. Побічних результатів це, звичайно, не викличе, однак значно зменшить ефективність цінного продукту та призведе до витрат перги без особливої користі для організму.
Догори
1. індивідуальна непереносимість продуктів бджільництва взагалі або перги чи квіткового пилку зокрема;
2. виражені форми діабету. При помірному цукровому діабеті вживання суміші може проводитись під контролем вмісту цукру в крові та під наглядом лікаря;
3. дітям молодше 5 років обережно призначають пергу через схильність до алергій.
Продаж перги в Києві
Догори
Пергу використовують при лікуванні колітів, хронічних закрепів, гепатитів, хронічного запалення передміхурової залози, імпотенції та в комплексній терапії серцево-судинних захворювань. Останнім часом інтерес до перги значно зріс завдяки багатьом її перевагам порівняно з квітковим пилком.
Разова доза лікування пергою, яка забезпечує
стимуляцію захисних сил організму, складає для дорослої людини від 1 до 2 г (5-10 гранулок) в день, для дитини від 0,5 до 1 г (2-5 гранулок) в день при двократному або трикратному вживанні. Збільшення разової дози не дає суттєвого ефекту, оскільки для стимуляції організму використовується саме така кількість перги, решта засвоюється як калорійний продукт.
Лікування розладів статевої сфери. Під дією перги покращується кровопостачання нижньої частини тіла і периферичних органів, тому вона використовується для підвищення потенції, лікування чоловічого безпліддя, аденоми простати. Для підвищення потенції пергу приймають регулярно 1 раз на день, при активному сексуальному житті – 2-3 рази на день. Кількість сперматозоїдів при цьому зростає в 2-3 рази, підвищується їх рухливість.
Бджолиний хліб позитивно впливає на стан здоров’я
вагітних жінок і розвиток плоду. Споживати пергу бажано в перший триместр вагітності, щоб попередити токсикози і викидні та в останній триместр – для підвищення імунітету матері і дитини. В післяродовий період перга швидко відновлює втрату крові і сили породіллі, покращує лактацію. Приймають пергу 1-2 рази на день по 2 г. Перед прийманням перги вагітним і породіллям слід проконсультуватись з лікарем.
Використання перги
при гіпотонії та гіпертонії. Перга є високоенергетичним продуктом, тому сприймання її організмом залежить від часу вживання – натщесерце чи після їди. Навіть невеликі дози перги посилюють приток крові до шлунку. Тому при вживанні до їди посилений приток крові до шлунку знижує кров’яний тиск. Люди, що мають гіпотонію або нормальний кров’яний тиск відчувають дискомфортний стан в результаті відтоку крові від голови. Через 30-40 хв тиск нормалізується і неприємні відчуття зникнуть. Саме тому приймання перги до їди можна рекомендувати гіпертонікам, для яких це буде спосіб ефективного зниження і відновлення тиску до нормального. Гіпотонікам та людям з нормальним кров’яним тиском рекомендується вживати пергу після їди.
Лікування післяінсультних станів. Як показують дослідження, мозкове кровопостачання відновлюється при будь-яких формах інсульту, які викликані закупоркою судин, а також їх розривом внаслідок крововиливу. Позитивні результати спостерігаються при черепно-мозкових травмах. Зростає еластичність судин, відновлюється функціонування уражених мозкових центрів. Хворим в коматозному стані при інсульті бджолиний хліб давали невеликими дозами близько 1 г (на кінчику чайної ложки) під язик 4-5 разів в день. Під дією слини розпочинається всмоктування поживних речовин і запускається програма відновлення організму. З коми хворі виходили на другий день, через три дні починали сидіти, а через тиждень ходити.
Лікування пергою допомагає і
людям похилого віку, у яких розвивається втрата пам’яті – вони повертаються до нормального стану.
Профілактика та лікування інфекційних захворювань. Бджолиний хліб – прекрасний профілактичний засіб для дорослих і дітей. У випадку профілактики необхідно приймати дітям 0,5 г, дорослим – 2 г в день, ретельно розсмоктуючи її під язиком. Вже на третій-четвертий день відчувається приплив нових сил, знижується втомлюваність. Проведений курс (40 г) стабілізує імунну систему і тому навіть при масових захворюваннях грипом та ГРВІ висока ймовірність того, що людина зовсім не захворіє, або перенесе захворювання дуже легко.
При лікуванні грипу, ГРВІ, ангін, фарингітів, гепатитів на один курс необхідно 60-100 г перги. Приймання препарату збільшується до 3-4 разів в день по 2-4 г (так саме, поклавши під язик і не запиваючи водою протягом 30 хв).
Лікування харчової алергії, шкірних та інших захворювань. Перга лікує харчову алергію у дітей, що викликана низьким імунітетом і нестачею вітамінів та мінеральних речовин. При клінічних випробуваннях у дітей, що страждали алергією та були вкриті висипами, на 4-5-й день приймання цієї біодобавки шкірний прояв хвороби повністю зникав. В цих випадках дітям препарат призначається 3 рази на день по 0,5 г. Перед вживанням перги обов’язково проводять пробу на сприймання організмом продуктів бджільництва.
За допомогою перги лікують такі захворювання як
псоріаз, нейродерміт, екземи, герпес. Препарат вживають 3-4 рази на день по 2-4 г. Додатково застосовують крем з прополісом для змащування уражених ділянок шкіри.
Цікаві результати були отримані при лікуванні пергою
шлунково-кишкових захворювань – гастриту, коліту, виразок шлунку та дванадцятипалої кишки. Під дією бджолиного хліба мікрофлора та слизова кишечника відновлювались вже на 3-4-й день. Приймання препарату при лікуванні цих захворювань – 3 рази на день по 2-4 г.
Купити пергу
Догори
Використана література
Соломка В.О. Пилок квітковий (обніжжя бджолине), перга: технології, властивості, використання – К.: Медицина України, 2010. – 112 с.
Лавренов В.К. Все о меде и других продуктах пчеловодства. – М. Издательство АСТ, 2004. – 526 с.
Продукты пчеловодства: 1200 полезных советов. – Донецк: ООО ПКФ «БАО», 2005. – 192 с.